17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Výživová poradna › Halászlé /rybí polévka/

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
olej
cibule 1-2 ks
rajský protlak 100 g
bílá paprika 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: maďarská
Příprava: 20 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Z kapřích hlav si uvaříme vývar.
Na oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti sladkou a pálivou papriku, rajský protlak, nakrájenou od semínek zbavenou papriku, filety z kapra, zalijeme vývarem a povaříme. Na závěr přidáme do polévky oloupaná nakrájená rajčata. Polévku dochutíme pepřem a soli a ještě chvíli povaříme.


 


RECEPTY

Dušená mrkev

Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Koláčky bez kynutí

Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept

RECEPTY

Koprová omáčka

Postup: Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vychladlým vývarem, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

RECEPTY

Smažák bez smažení

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme nadrobno. Hrnečky vymastíme tukem a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...